Over Stam Obdam

OVER STAM OBDAM

Stam Obdam is een middelgroot carrosserie bedrijf welke is gevestigd in Obdam (Noord-Holland).

Wij zijn gespecialiseerd in carrosserieën op maat. Elke carrosserie wordt in overleg met de klant naar zijn wensen gebouwd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technieken en hoogwaardige materialen.

Kwaliteit staat hierbij voorop.

Op deze site staan volop voorbeelden van producten die wij bouwen. Kijkt u rustig rond en mocht u nog vragen hebben schroom dan niet om te bellen. Wij zijn ervoor om uw transport problemen op te lossen en samen met u naar de beste methodes te zoeken om uw transporten zo goed en efficiënt mogelijk te vervoeren.


Stukje Historie

Stam Obdam is begonnen als een wagenmakerij en vindt zijn oorsprong in 1839. Grondlegger van J.Stam en Zn ' Jan Stam ' is in 1944 gestart als firmant in het bedrijf. Na vele jaren van hard werken wordt na verloop van tijd het pand in Spierdijk te klein voor de groeiende activiteiten.

In 1970 worden de aanliggende huizen gesloopt om ruimte te maken voor een uitbreiding. Het bedrijf blijft door groeien en ook de vrachtauto’s worden steeds groter. Het oude pand voldoet niet meer aan de eisen van de moderne tijd. In 1978 wordt daarom besloten om de grote overstap naar het nieuwe industrieterrein in Obdam te maken. Dit wordt volledig opnieuw opgezet en al snel blijkt ook dit nieuwe pand te klein en wederom wordt er in 1986 een stuk aangezet.

In oktober 2001 is de nieuwste aanbouw van Stam Obdam gereed gekomen. Hierdoor is een werkplaats neergezet waarin zeer prettig en rendabel gewerkt kan worden. Wij beschikken nu over een van de modernste en prettigste werkplaatsen in de Nederlandse carrosseriebouw.

In 2019 is de spuiterij geïntegreerd bij het carrosseriebedrijf. De “oude” spuiterij lag 10 km verderop. De nieuwe spuiterij is aan het huidige pand gebouwd. Dit geeft veel voordelen en de spuiterij is hyper modern en klaar voor de toekomst.

Ook is een reclame bedrijf geïntegreerd bij Stam Obdam. Hierdoor kan Stam Obdam complete opbouwen ontwerpen, bouwen, spuiten en voorzien van reclame en dit alles onder één dak. Het reclame bedrijf beperkt zich niet alleen tot de vrachtwagen opbouwen maar kan ook het gehele traject verzorgen bij huisstijl aanpassingen. Van gevelborden, drukwerk, kleding en vlaggen masten tot natuurlijk het wagenpark.