Roll-Over Transport

Het Roll-Over systeem maakt het nu mogelijk om transport van grote lengte overdekt cq droog te kunnen vervoeren.

De Roll-Over zeilconstructie is eenvoudig wegschuifbaar tegen kopschot of achterportaal, waardoor er een grote open laadruimte ontstaat voor het laden en lossen.

De Roll-Over zeilconstructie is speciaal ontwikkeld voor uitschuifbare opleggers en eenvoudig tegen het kopschot of achterportaal weg te schuiven, waardoor er een grote open laadruimte ontstaat voor het laden en lossen. Het openen en sluiten van het Roll-Over systeem is dankzij de lichte en eenvoudige bediening snel en veilig te doen. Door toepassing van aluminium profielen is de constructie zelf ook licht en bovendien zeer duurzaam.

De Roll-Over constructie is te bestellen in elke gewenste lengte, breedte en hoogte. Bij een uitgeschoven oplegger kan de ontstane vloeropening gesloten worden door, ofwel een aluminium verschuifbare vloer, danwel door een zeil. Het Roll-Over systeem is, door een heftruck frame, in zijn geheel eenvoudig te demonteren, waardoor er weer een normale open oplegger ontstaat. Alle verbindingen zijn in gelaste uitvoering. Enkele vervoertoepassingen voor het Roll-Over systeem zijn transporten van stalen profielen/liggers, heftrucks, machines, glas enz.

Openen en sluiten van het Roll-over systeem is veilig, licht en eenvoudig bedienbaar.

 • Te leveren in elk gewenste lengte, breedte en of hoogte;
 • Laag in eigen gewicht door toepassing van aluminium profielen;
 • Alle verbindingen in gelaste uitvoering;
 • Vloer afdichting d.m.v. een aluminium schuifplateau of zeil;
 • Achterzijde afsluitbaar d.m.v. deuren of zeil;
 • Roll-over constructie is, in zijn geheel, eenvoudig afneembaar.

Toepasbaar op standaard-, uitschuifbaar- en zwanenhals oplegger, motorwagen - en of aanhangwagen chassis.
Voor meer informatie over Roll-Over kunt u contact opnemen met: info@roll-over.nl

 • Veilig & Snel in gebruik;
 • Efficiënt, door tijdsbesparing en lichtgewicht;
 • Betrouwbaar, door lange levensduur;
 • Moeilijke, grote lading simpel te laden & lossen;
 • Toepasbaar op elke Trailer, van klein tot groot!
 • Het Roll-Over systeem kan door één persoon worden bediend, door de lichte constructie en de eenvoud van het systeem.

Binnen enkele minuten is de vloer beschikbaar gemaakt voor laden of lossen door simpelweg het systeem te rollen tegen het kopschot of tegen het achter portaal.

"Stam Obdam levert en monteert voor u het totaal pakket."

Voordat uw oplegger arriveert, bouwt en test "Stam Obdam" het systeem in huis. Hierdoor bent u uw oplegger minimaal aan tijd kwijt en is een werkend systeem garant.

Het systeem is volledig afneembaar door een heftruck. Er kan eventueel een apart frame voor een heftruck worden bijgeleverd. Dit frame maakt het nog eenvoudiger om de Roll-Over te demonteren.

De uitneembare rong aan de achterzijde waar traditioneel 2 spanratels aan gemonteerd waren voor het spannen van de kap is vervangen door een variant met een ingebouwde as waar de spanbanden omheen oprollen. De as wordt bediend door een onder het voertuig gemonteerde (standaard) zeilspanner. Grote voordeel van dit spansysteem is dat de kap gespannen en ontspannen kan worden zonder dat men in en uit het voertuig hoeft te klimmen. Overigens blijft het traditionele systeem wel leverbaar.