Eerste prijs voor 2City LZV-concept

2city award 1024

Op vrijdag 24 september 2010 zijn op de IAA Nutzfahrzeuge in Hannover door jury-voorzitter Jörg Montag de prestigieuze Trailer Innovation Awards uitgereikt. Deze awards worden voor zeven verschillende categorieën verleend. Totaal moest uit 92 inzendingen de winnaars gekozen worden. Nederland deed het met haar zeven deelnemers en totaal negen inzendingen bijzonder goed.

Er werd één eerste plaats behaald in de categorie 'Concept' door de combinatie Broshuis, Stam, Van Holten voor hun 2City LZV-concept.

Broshuis, Stam en Van Holten ontwikkelen LZV geschikt voor lange afstand én stad.
Broshuis bv en de carrosseriebedrijven Van Holten en J. Stam hebben samen een multifunctionele LZV-combinatie ontwikkeld die geschikt is voor zowel lange-afstandsvervoer als distributie. Dit hebben de drie bedrijven vandaag bekend gemaakt.

Het LZV-ontwerp bestaat uit een trekker, twee één-assige city-opleggers met gestuurde achteras, en een één-assige dolly. Optioneel zijn de opleggers als twee-asser leverbaar. Broshuis bouwt de gestuurde opleggers en de dolly, Van Holten en Stam verzorgen de opbouw en afwerking.

Deze LZV-combinatie is volgens de ontwikkelaars uniek in zijn soort omdat er niet alleen met beide city opleggers in de stad gereden mag en kan worden. Door de gestuurde achteras is de manoevreerbaarheid maximaal. Bovendien beschikken beide opleggers over een normale achtersluit-laadklep.

De dolly koppelt dankzij het 2CONnect concept in de achterzijde van de oplegger, maar kan ook direct op een trekker worden gekoppeld. Dankzij deze flexibiliteit is het overzetten van goederen van een grote naar een kleine wendbare oplegger met de 2City oplegger verleden tijd. Ook het rijden van goederen van en naar DC's (en verder) kan sneller, eenvoudiger en economischer gebeuren. Beide opleggers zijn even groot (10,4mtr) waardoor de uitwisselbaarheid tot het maximum benut kan worden.

De Co2 uitstoot is dankzij het geringer aantal voertuigbewegingen beduidend minder."

Transportoplossingen

Voor elke vraag op het gebied van goederentransport moet u bij Stam Obdam zijn. Transportoplossingen zijn onze specialiteit. Neem bijvoorbeeld onze Roll-Over Systemen voor transport van grote lengte. Toepasbaar op standaard-, uitschuifbaar- en zwanenhals oplegger, motorwagen - en of aanhangwagen chassis.

Koggenlandtoernooi

koggenlandtoernooi 2019

Roll Over Systemen

Het Roll-Over systeem maakt het nu mogelijk om transport van grote lengte overdekt cq droog te kunnen vervoeren.

Kijk op onze speciale website www.roll-over.nl of informeer naar de mogelijkheden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Samenwerking

Ook beschikken wij over een dochter onderneming. Dit is Stam Avenhorn. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het spuiten en beletteren van bedrijfswagens.

Storingsdienst

Storingsdienst:
0226-452543

Als u dit nummer belt krijgt u het telefoonnummer van de dienstdoende service monteur.